Dynamic Tennis

Dynamic Tennis
We doen sinds januari 2009 Dynamic Tennis in ’t Zand. Een sport die in het oosten en zuiden van het land veel meer beoefend wordt. ’t Zand, Anna Paulowna en Velsen zijn voor zover bekend de enige plaatsen in Noord-Holland. Onze groep is geadopteerd door Gymlust zodat we als Gymlust DT door het leven gaan. Alleen de naam is Gymlust, we zijn verder geheel zelfstandig en verantwoordelijk.

 

Maar wat is Dynamic Tennis?

Het is een lichte racketsport, gespeeld met een licht racket en een lichte bal. Het net hangt laag en het speelveld is relatief klein (badmintonformaat). Het is een sport voor alle leeftijden, in ’t Zand hoofdzakelijk opgezet voor 50-plussers zowel dames als heren. Het is gewoon goed om te bewegen.

 

We spelen op donderdagmorgen in De Multitreffer van 9.15 – 10.45 uur. De contributie is € 55,– per jaar. Bij de vereniging kan men een racket aanschaffen (€ 35,–). Deze zijn elders niet te koop. Juni, juli en augustus wordt er niet gespeeld.

Voor meer informatie, zie de adressen hieronder:

Voorzitter:                        Secretaris:                     Penningmeester:

Gerard Schagen              Guido Bracht                 Jaap Zweeris

Pater de Witstraat 9         Vloedlijn 26                   Irenestraat 34

1756 AL ’t Zand               1759 JW Callantsoog    1756 AK ’t Zand

Tel. 0224-591487            Tel. 0224- 581219        Tel. 0224-591218

 

Spelregels dynamic tennis in het kort

Enkel en dubbelspel worden gespeeld om 2 gewonnen sets. Een game gaat tot 21 punten met een verschil van 2. Na 20-20 moet om de beurt worden opgeslagen. Iedere speler serveert vijf keer vanuit het rechtervak diagonaal naar de tegenstander. Daarna serveert de andere kant vijf keer. Bij de opslag staan beide voeten achter de lijn, men laat de bal stuiten en slaat de bal onderhands diagonaal over het net. De serveervakken lopen door tot aam het net. Bij de opslag moeten alle spelers achter de lijn staan, behalve de ontvanger. De bal moet één keer stuiten voor hij wordt teruggespeeld, daarna mag hij ook ineens worden teruggespeeld of één keer stuiteren. De rally is begonnen.

Bij het dubbelspel retourneren de partners om beurten de bal, bij het twee keer retourneren door dezelfde speler is het een punt voor de tegenpartij.

Punten worden behaald wanneer de tegenspeler foutief serveert, de bal in het net speelt, de bal buiten het veld speelt, de bal tijdens het spelen met het lichaam raakt, de bal niet terug speelt.

Goede schoenen voor in de zaal zijn heel belangrijk om blessures te voorkomen.