IJsclub Land van Buur

IJsclub Land van Buur
Op 24 oktober 1995 is het dan zover. In huize Ben Burger wordt ijsclub ‘Land van Buur’ opgericht. Mede door toedoen van de dorpsraad is de club tot leven gekomen. Ook door voorbereidend werk met de gemeente Zijpe en andere gebruikers is de ijsclub tot stand gekomen. De naam Buur komt van de familie Nic Buren waar de grond ooit van was.

De mensen die tien jaar geleden ook al een poging gedaan hadden om een ijsclub achter de oude Rijksweg (nu van Beusekomstraat) te bewerkstelligen, vormen nu ook weer een bestuur aangevuld met een aantal andere mensen.

Met medewerking van heel veel ondernemers en vrijwilligers uit ’t Zand en omstreken is de baan uiteindelijk gerealiseerd. Op 2 december 1995 is de baan officieel geopend en binnen een week kon er geschaatst worden. Later volgden er een aantal goede, maar helaas ook matige winters. Afgelopen winterseizoen 2008/2009 kon er eindelijk weer geschaatst worden en bijna heel ’t Zand stond weer op de schaats. Voor veel kinderen was dit ook de eerste keer.