Jongerenvereniging W.B.O. de Bayes

Jongerenvereniging W.B.O. de Bayes.

De jongerenvereniging Wij Blijven Optimistisch (W.B.O.) de Bayes in ’t Zand organiseert al bijna vijftig jaar activiteiten voor jongeren uit het dorp. ‘Door en voor jongeren’, dat is de slogan, want ook het bestuur bestaat uit jonge enthousiaste mensen.

Het weekend in ‘de Bayes’ wordt vrijdagavond ingeluid, wanneer het W.B.O. zijn deuren van half negen tot één uur opent.
Een aantal feesten/activiteiten keert jaarlijks terug. Zo is het W.B.O. is het traditionele startpunt van de kermis. Op vrijdagavond is het jongerengebouw dan het verzamelpunt van jong en ouder die samen het Zandtemer feest aftrappen. Samen met stichting Zandstock houdt de jongerenvereniging verder sinds 2004 de muziekwedstrijd Popprijs ’t Zand. Ook is er in samenwerking met het Popkoor in juni een Zandtemer muziekmiddag en tijdens de EK en WK eindronden kleurt de vereniging Oranje. Voor de allerkleinsten is er drie keer per jaar een bingo- en filmmiddag en wordt de intocht van Sinterklaas op groot scherm vertoond. Daarnaast geeft het W.B.O. de start van de zomervakantie van de basisschoolkinderen, een nog feestelijker tintje door sinds 2009 het Timmerdorp ’t Zand te organiseren.

Kortom: j.v. W.B.O. de Bayes is er voor de jongeren uit ’t Zand en doet zijn best om voor iedere leeftijdsgroep activiteiten te organiseren. Tot in het W.B.O.…