Zakenclub ’t Zand

logo zakenclub 't zand

Kanaalkade 68 – 1756 AD ’t Zand – tel. 0224 – 59 33 64
Ondernemen doe je met elkaar
De Zakenclub ’t Zand is in 1988 opgericht door een aantal enthousiaste, jonge, ondernemers die wilden dat in het dorp behouden bleef wat ons dorp de moeite waard maakt.
Door het steeds verder terug lopen van het aantal winkeliers werd het steeds moeilijker om evenementen als de intocht van Sinterklaas, Keuvelkeuring e.d. te organiseren.
De koppen werden bij elkaar gestoken en alle ondernemers werden bezocht en van onze plannen op de hoogte gebracht. Naast bovenstaande doelstelling werden in de eerstvolgende bijeenkomsten ook een aantal andere wensen geformuleerd . Enkele daarvan waren- het plaatsen van een informatieborden (zonder sponsoring van bedrijven buiten ’t Zand)
– de ‘uitstraling’ van ’t Zand verbeteren
– reconstructie van de Keinsmerweg
– realiseren van één sponsorbeleid voor alle leden
– leefbaarheid verbeteren door meer groen en de bouw van nieuwe woningen
– het vormen van één aanspreekpunt voor de gemeente
– uitbreiding decemberactiviteiten
– bedrijfsbezoek zowel binnen als buiten de vereniging
– contact onderhouden met collega-ondernemers (verenigingen)

De deelname aan onze club was al direct boven verwachting. Bijna 75 procent van de aangeschreven ondernemers besloot zich binnen enkele weken als lid aan te melden. Al snel bestond de club uit meer dan 60 leden die ook direct de eerste resultaten konden waarnemen.

Toekomstvisie
Natuurlijk blijft er nog genoeg te wensen over zoals daar zijn een spoedige uitbreiding van het industrieterrein en voldoende ruimte om ook de komende jaren de ondernemers te kunnen laten ondernemen. We hopen dat door de uitbreiding van ons dorp ook de achteruitgang van ons winkelbestand tot staan wordt gebracht. Een doelstelling waarvoor we alleen de voorwaarden kunnen proberen te scheppen maar waar we verder geen partij in kunnen zijn.

Één van de speerpunten die zeker nog meer kan worden uitgebreid is de verdere invoering van Parkmanagement op industrieterrein Kolksluis. Onderdeel hiervan zal de samenwerking met de Noord-Hollandse Ontwikkelingsmaatschappij zijn. Zij kunnen en willen een brug tussen ondernemers en overheid zijn en er voor zorgen dat er nog meer van onze wensen, zoals de aanleg van glasvezelkabel, op het industrieterrein verwezenlijkt kunnen worden.